23 desember 2012

Kvalitetstid med sine barn er viktig, så når Anja sa at ho ville på ferietur i USA med sin far var jeg ikke vanskelig å overtale 🙂 Ønskelisten for hva man vil se er selvfølgelig lang, men siden USA er ett land med store avstander må man enten bruke lang tid eller begrense turen og opplevelsene.

Vi har derfor foreløpig endt opp med at vi skal holde oss på vestkysten av USA. Dvs fly til LA, leie en motorsykkel og reise rundt herfra. Siden dette er en ferietur hvor veiene som velges er asfalterte veier blir nok leiesykkelen en Harley-Davidson Electra Glide som gir god sittekomfort for passasjer og sjåfør og mulighet til å pakke reiseveskene i låste kofferter.

Harley Davidson Electra Glide Classic

Pr. nå ser reiseplanen ut som beskrevet på kartet under, men dette er bare første utkast og kan derfor godt endres. Og selv om planen ikke endres er det selvfølgelig mulig å improvisere under veis. Spennende blir det i alle fall med en ferietur med sin datter og en ny mc tur i USA hvor dagens planlagte rute inneholder visse steder som jeg også besøkte på mc turen i 2007, men også steder som vi da ikke rakk å besøke.

Som kartet under viser er altså planen å fly til Los Angeles, hente motorsykkelen, se litt av LA og Hollywood, kjøre ned til San Diego og den Mexicanske grensen, opp til Palm Springs, Kingmann og Grand Canyon. Videre gjennom Oljato Monument Valley

Monument Valley Oljato Arizona

og Bryce Canyon

Bryce Canyon

, før vi ender opp i Las Vegas. Hoover Dam som også ligger rett i nærheten kan muligens også besøkes hvis vi får tid til det.

Hoover Dam

Etter Las Vegar er planen og komme seg ut til kysten.

Gleder meg 🙂

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier 2013 MC tur i USALegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..