2 Juli 2013 MC tur til Stavanger

Da ble det en tur på 50 mil i går fra Østlandet til Stavanger. Dvs jeg endte opp på Thon Hotel på Sandnes, men det er jo unnsett bare 15km fra Stavanger. Reiste fra jobben ca 1430 og kom ikke lenger enn til Skedsmokorset før regnet kom. Det varte ikke så lenge men innen jeg kom til Kongsberg hadde jeg vært gjennom 4 små regnskurer. Kjørte derfor med regntøy hele tiden selv om skurene var korte. Kjørte med boots og var spent på hvordan det skulle gå, men selv etter 50 mil var bootsene like tørre.

 

I utgangspunktet var det ikke tid til å ta store omveier men det er like vell rom for å velge hvilken vei man skal ta siden det er flere valg når man kommer østfra og skal til Stavanger. Jeg kjørte E18 til Drammen, tok E134 til Kongsberg og Notodden. Svingte av på Notodden og tok FV152 for å få litt svingete veier over til Bø i Telemark, før turen gikk videre ned til Seljord. Rett etter Ofte bru tok jeg Eidsborgvegen (45) som bringer deg på flotte veier over til Dalen.

 

Dette bildet er fra Skafsåvegen på vei opp igjen fra Dalen.

MC tur til Stavanger (1)

 

Suleskarvegen er flott, men temperaturen sank faktisk til helt ned til 6 grader underveis. Så selv om regntøyet var fjernet for lenge siden tok jeg på meg regnjakken igjen for å få litt ekstra vindbeskyttelse.

MC tur til Stavanger (2)

Til slutt ender FV 987 nede ved Ådneram og da ble bensinfylling før veien gikk videre på FV 975 langs Ortnevatnet og x antall andre vann.

 

Ett eller annet sted langs 45 fant jeg en grusvei jeg måtte sjekke ut og «kastet nok bort» en 1/2 på dette før jeg var tilbake på asfalten. Men det var verdt det 🙂

MC tur til Stavanger (3)

 

Om noen dager går turen videre nordover til Bergen og i neste uke over ett eller annet fjell østover igjen 🙂

3 kommentarer om “2 Juli 2013 MC tur til Stavanger”

      1. Ingen tvil om det Jarle. Håper alt går som det skal med demper innen Onsdag, så får jeg forhåpentligvis med meg en dose flott Norsk natur jeg også. Trenger det jeg nå etter snart 2 uker uten. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..