Finnskogen 23-26 Mai 2013

Møtte Tom og Yngve på østsiden av Mjøsbrua ved 16 tiden på torsdagen. Veiene nedover mot Finnskogen var var stort sett spart for de overforsvømmelser. Men at elvene var strie er uten tvil noe bildet her viser som er tatt på Solørveien syd for Elverum.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (1)
Vannføring syd for Elverum

Etter å ha blitt vell installert på hytta, hvor Tom disket opp med middag tyvstartet Yngve og jeg på det flytende i kjøleskapet.

Fredagen var det opp ved 8 tiden og ved 9-10 var vi på veien. Først ble det noen flotte grusveier innover i Sverige. Alle koste seg i rolig tempo, og når jeg fant en «flott» liten skogsvei og svingte inn der fulgt de andre etter. Veien ble fort dårlig og vi bestemte oss for å snu. Skulle «bare» kjøre inn noen meter til og snu der. Tabbe. Yngve var uheldig når han kjørte gjennom en dyp vanndam, traff en stein og gikk overende.

Bremsepedalen på Yngve sin Honda Varadero 1000ccm  fikk plutselig en merkelig vinkel som senere ble bøyd til igjen 🙂

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (2)
Honda Varadero 1000ccm bremsepedal

Vindskjermen fikk deg en liten sprekk, veltebøylene ble skakk og litt merker på diverse deksler. Men etter hardt arbeid med veltebøylen slik at denne ikke lå å gnisset steder den ikke skulle og speil etc var tiltrukket igjen var sykkelen klar for nye utfordringer.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (3)
Honda Varadero 1000ccm

Bare ett sted møtte vi på bomvei. Her stoppet vi selvfølgelig for å fylle ut nødvendig informasjon og betale.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (4)
Bomvei i Finnskogen

Alle var enige om at dette var en vell anvendt tikroning 🙂

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (5)
Ut på tur, aldri sur 🙂

Også Tom sin sykkel bar preg av å ha blitt brukt de siste dagene. De hadde jo kjørt over fjellet fra Bergen og hadde faktisk snøbyger med 6-7cm snø på vegen og etter den første dagen på grusveiene i Finnskogen kunne man se oljesvetting på motoren. Eksakt hvor oljen kom fra var ikke så lett å se, men Tom kjenner sykkelen sin godt og fikk med en gang mistanke om en lekasje i toppdekselet på sin Aprilia Pegaso 650ccm.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (6)
Oljesvetting på Aprilia Pegaso 650ccm

Etter fredagens velt og oljelekasje ble det søndagtempo på lørdagens tur. Også denne dagen gikk turen innover på de Svenske grusveiene.

Her kommer Tom i fint driv…………

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (7)
Tom på sin Aprilia Pegaso 650ccm. Gamle cross kunnskapene var ikke glemt 🙂

…… og etter at støvet har lagt seg kommer Yngve.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (8)
Yngve i fint driv på sin Honda Varadero 1000ccm

selv om GPS’en viser grusveier, skiller den ikke mellom grusveier og skogsveier så i dette tilfellet kom vi til ett område hvor spor etter skogsmaskiner på fortsatt litt fuktig veidekke der fremme gjorde at vi tok ett stopp for å sondere veiene litt. Jeg kjørte ett stykke innover på veien og så at etter en stund ble veiene bedre igjen. Dermed var det bare å fortsette.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (9)
Flotte Svenske grus og skogsveier

Pauser er like viktig som selve kjøringen. Her står vist Tom å klør seg i hue over oljelekksjen 🙂

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (10)
Pause i de Svenske skoger

Og Yngve fant seg en liten krakk å hvile kroppen på…………………

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (11)
Skogens konge 🙂

…………… før turen fortsatte på veier som førte mor Flisa.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (12)
På vei til Flisa

Lørdag kveld bestemte Tom seg for at han skulle legge turen hjem til Sotra igjen på søndag. Når kundene trenger hjelp stiller Tom opp selv om det går utover egen fritid. Så etter å ha kjørt med litt mindre lufttrykk på grusveiene fylte han på luft igjen for hjemturen. Først når han hadde gjort dette med fotpumen sa Yngve og jeg at vi også kom til å kjøre retning Mogreina søndag morgen. Vi ble derfor enig om å kjøre sammen på grusveier til Kongsvinger, og dermed kunne Tom slippe luft ut igjen 🙂

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (13)
Tom fyller luft på sin Aprilia Pegaso 650ccm

Atter en gang meldte Tom seg til kjøkkentjeneste og med varm mat er kald drikke viktig. Tequila og margarita mix var vist ikke helt stort i følge reisefølget mitt, men flaska ble like vell tom så noen må synes at det var litt godt like vell.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (14)
Suppe og tequila 🙂

Etter at Tom reiste videre til Sotra fra Kongsvinger kjørte Yngve og jeg videre på grusveier som til slutt endte opp i Årnes området. Været var enda bedre enn lørdagen, og det ble tatt flere pauser under veis.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (15)
2 gode venner

Vi kom frem til Mogreina ved 14 tiden, tok noen minutters pause, losset sykelen til Yngve for bagasje og kjørte en tur i Totenåsen. I følge Yngve var denne turen faktisk enda bedre enn Finnskogen, så selv om Finnskogen var kjekt viser det at de veiene som ligger rett utenfor stuedøra gjerne er vell så gode.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (16)
Yngve var godt fornøyd med veiene i Totenåsen

Etter x antall mil i Totenåsen, gikk turen tilbake til Mogreina via Minneåsen og Åslia. Vell hjemme på Mogreina disket Nina opp med grilling, kald øl og vin. Hva mer kan man forlange?

Takk Yngve og Tom for en flott helg som jeg håper vi kan gjennta.

Finnskogen 23_26 Mai 2013 (17)
Takk for en flott helg Yngve og Tom

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..