14 Februar 2013

Fant litt informasjon i dag ang en ny Tom Tom gps som kommer på markedet. TomTom Rider5 har større skjerm og i tillegg til at man kan velge korteste vei- raskeste vei kommer TomTom Rider5 med ett menypunkt hvor vi motorsykklister kan velge «mest svingete vei». Hva mer kan vi ønske oss?  🙂

TomTom Rider5

 

Større skjerm og valg av svingete veier

TomTom Rider 5 har fått en større berøringsskjerm som nå er blitt på nesten 11 centimeter (tidligere modell var på nesten 9 cm). 2 cm er kanskje ikke så voldsomt i flere sammenhenger men på dette produktet utgjør det en stor forskjell og det blir enklere å se informasjonen på skjermen.

At berøringsskjermen er blitt større er vel og bra, men at GPS foreslår å kjøre veien med mest svinger i tillegg, til raskeste og mest direkte rute, er et ekstra pluss for oss motorsyklister som alltid lengter etter flere svinger! Den velger den mest svingete veien, om det er det du egentlig vil, og det vil du vel?

Som tidligere modeller, er også denne GPS’n vanntett, vibrasjonsfri og levert med Bluetooth. Om du i tillegg er en av de som har en hjelm med innebygd Bluetooth teknologi, får du også instruksjonene rett i øret, uten ekstra styr med ledninger.

Lavere batterikapasitet

Batterikapasiteten på den nye utgaven gir deg to timer mindre og er blitt redusert til 6 timer. Grunnen til dette er kanskje den noe større skjermen? Uansett så er GPS’n levert med en kabel og du kan enkelt koble den til motorsykkelen, om du har 12V system på den.

Den nye størrelsen

Målene på den nye GPS er 13 x 10.1 x 5.3 cm (den gamle var på 11.3 x 9.6 x 5.3 cm).

Pris

Hva prisen blir på den nye utgaven for oss motorsyklister her i Norge, er fortsatt ikke kjent men ”gamle” utgaven koster nå under 2400.- på Elkjøp. De kunne heller ikke svare på når den kom i salg, siden varen ikke er registrert inn i salgssystemet.

Pris i Europa er antydet til å bli €399 med kart over 45 land.

Ønsker du oppdatering av kartene i prisen (maks 4 ganger i året), er kostnaden antydet til å bli €499.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..