7 mai 2012 MC tur på snø

Da ble det en ny tur sammen med Jonny. Vi møttes på Jessheim, tok vestsiden av Hurdal sjøen oppover, forbi Hurdal skisenter å videre opp i åsene. Målet var å kjøre opp til Totenåsen, men på de flotte grusveiene ble det etter hvert litt bløtt, å så ble det hvitt.

Så etter en stund gikk det som det måtte gå 🙂

Hva som skjedde fikk man ikke mulighet til å tenke over før man skled bortover snøen sammen med sykkelen å bare håpet på at Jonny som kom bak rakk å stoppe. Fordekken skled rett ut til høyre uten forvarsel å uten at jeg hadde vært borte i bremsen eller andre ting som skulle tilsi at noe skulle gå galt. Styret fikk seg en skikkelig smell, så det er det bare å få skiftet. Clutchen ble litt merkelig etterpå å det samme ble girhendelen, men disse to tingene kan man nok justere.

Så da var det bare å forsette. Man trodde jo ikke at det kunne bli værre men det kunne det altså. Dekkene på Suzukien fungerer greit på asfalt og grus, men på snø var de håpløse. Å manøvrere på snø med disse dekkene, bøyd styre, problemer med giringen å en clutch som gjorde at sykkelen gikk uansett om clutchen var inne eller ute måtte jo ende med en tur til i bakken 🙂

Bortsett fra ett par småting som må fikses på sykkelen, en venstre arm som ikke har fungert de siste par mnd’ene å som fikk seg litt ekstra hard massasje, en finger som plutselig ble litt større enn normalt gikk det veldig greit.

Kom ut på asfalten igjen på Skreia, å kjørte asfalterte veier til Minnesund hvor det ble en liten pause før turen gikk over åsen til Hurdal, å derfra hjem til Mogreina igjen.

En kjempe tur 🙂

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier GrusturerLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..