Dag 17

Reiste fra hotellet ved 10 tiden. Som jeg skrev i går har jeg ikke kart på gps’en for Frankrike, og det ga en ny artig opplevelse. Noterte ned noen navn ned på en lapp som lå synlig på toppen av tankvesken å så kjørte jeg bare på kompassretningen.

French village

Det var egentlig veldig kjekt å veldig befriende metode som kan anbefales. Siden jeg kom inn i Frankrike ganske langt nord ble det ikke så mange timene med kjøring i dette landet men jeg fikk like vell testet ut hvordan det var å være turist i Frankrike uten å snakke Fransk. Alle som hadde advart meg på forhånd om at Fransmenn nektet å prate Engelsk tok i alle fall feil. I går fikk jeg både bensin og hotell uten problemer. I dag var jeg både på bensinstasjon, matbutikk å t.o.m. på ett apotek, å alle var hjelpsomme. De var ikke særlig flinke i Engelsk men selv ute på landsbygda forsøkte de å pratet Engelsk. Dagen i dag ble nemlig omtrent bare kjørt på småveier. Brukte bl.a. vei D415 og N59.

Hadde meg en pause ved kirken på en liten plass som heter Heriminil for å teste ut apotekvarene som var kjøpt i en annen liten landsby langs veien.

French village church

Videre gikk turen ganske lenge på D914 og D955 før turen gikk ut på mer trafikkerte veier som A315N A2, E25 til Thionvill hvor det ble tanket bensin å spist litt niste langs elvekanten.

Riverfront in the French city of Thionville

Så gikk turen videre de siste milene til Luxembourg. Luxembourg har mange severdigheter og attraksjoner, men jeg tok meg ikke tid denne gangen til å ta del i dette. Men landet var helt klart anderledes enn jeg hadde sett for meg, men det viser vell bare min uvitenhet 🙂 Selve byen Luxembourg var selvfølgelig en relativ stor by men med mange flotte gamle byggninger ……………..

Sightseeing in Luxembourg

………………….og store parker. Tok meg den frihet å kjøre langt inn i en av disse parkene (som selvfølgelig er bilfrie) å tok meg litt mat, slappet av å bare var turist.

Sightseeing in Luxembourg

Mens jeg satt der la jeg også inn flere småsteder i Luxembourg som jeg kjørte til etterpå. Holder mann seg vekk fra motorveien har Luxembourg mange flotte veier i flotte skoger og over store åkre pluss flere koselige tettsteder.

Sightseeing on the back roads of Luxembourg

Etter Luxembourg gikk turen til Tyskland. Jeg ba fortsatt gps’en om å holde meg borte fra motorveiene og dette loset meg inn på flotte landsby veier. Har gjordt noen tester å det viser seg at turen ikke blir lenger i antall kilometer ved å gjøre det på denne måten men det tar selvfølgelig dobbelt så lang tid. Men hva som helst for å slippe unna motorveiene som er gørr kjedelig.

Sightseeing on the back roads of Germany

Endte opp denne kvelden i en liten plass som heter Sonnenhof og som ligger ca 50km sydvest for Bonn.

Sonnenhof located about 50km southwest of Bonn

Distansen i dag ble 43 mil med en snitt fart på 64km/t å max fart på 139 km/t.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..