4. September 2011

Da er min første av Iron Butt Association løp over. Valgte den enkleste først. Ett sted skal man jo begynne. SaddleSore 1600K går ut på å kjøre 1610km (1000miles) på max 24 timer. Sikkerhet står i høyfokus for IBA, så det er viktig å velge en trygg rute, gjerne motorveier som spiser unna litt mil pr time. I tillegg må kjøreruten dokumenteres med start og stopp vitner pluss kviteringer fra alle besinfyllinger. Notere ned hva kilometertelleren står på ved hver bensinfylling etc etc. I tillegg må dette legges inn på et kartprogram, siden vi vet att alle speedometer viser 5-10% mer enn egentlig kjørt.

Jeg hadde egentlig tenkt å kjøre Luleå tur retur, men pga været valgte jeg å holde meg på motorveiene i syd Sverige. Vær messig var dette lurt, å det viste seg at disse motorveiene var gått egnet til å spise km. Ruten ble: Avreise fra Mogreina kl 0837, fremme i Helsingborg kl 1350, la ruten nordover til Stockholm å var fremme der klokken 1918, å så tilslutt vestover hjem til Mogreina hvor jeg fremme klokken 0204.

GPS’en viste 1655km, speedometeret viste 1692km å kart programmet viste 1677km. Alle er over kravet på 1610km så håper dette er godt nok for IBA. Total tid ble: 18 timer, 41 minutter. Effektiv kjøretid 13 timer, 46 minutter. Det vil si at de totalt 13 stoppene ble i snitt på ca 20 minutter som skulle brukes til bensinfylling, toalettbesøk, strekke på beina, drikke og spise, vaske hjemen fri for insekter etc etc. Hadde man sittet i en bil ville dette vært helt unødvendig men helt nødvendig når man sitter på en sykkel i så mange mil.

Snittfarten ble på 119km/t og max hastighet 160km/t. Spesielt veiene fra Helsingborg å opp til Stockholm var strekninger som det bare var å trø til. Eneste ulempen med å ligge med marsfart på 140-150 er at det går enda mer bensin å dermed må man stoppe enda oftere. Spørs om jeg må vurdere ett eller annet som gjør at tank kapasiteten blir bedre. Færre bensinfyllinger = færre stopp. SaddleSore 2000K  kan nok utføres på samme måte, men Bun Burner 2500K klarer jeg ikke med denne bensintanken.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier Asfaltturer2 kommentarer

2 kommentarer om “4. September 2011”

  1. Godt jobba. Planla samme i fjor, og hadde tegnet inn nesten lik rute. Ble droppa på grunn av regn, regn og regn på aktuelle dager det passet for oss to som skulle prøve.

Kommentarer er stengt.