4. September 2011

Da er min første av Iron Butt Association løp over. Valgte den enkleste først. Ett sted skal man jo begynne. SaddleSore 1600K går ut på å kjøre 1610km (1000miles) på max 24 timer. Sikkerhet står i høyfokus for IBA, så det er viktig å velge en trygg rute, gjerne motorveier som spiser unna litt mil pr time. I tillegg må kjøreruten dokumenteres med start og stopp vitner pluss kviteringer fra alle besinfyllinger. Notere ned hva kilometertelleren står på ved hver bensinfylling etc etc. I tillegg må dette legges inn på et kartprogram, siden vi vet att alle speedometer viser 5-10% mer enn egentlig kjørt.

Jeg hadde egentlig tenkt å kjøre Luleå tur retur, men pga været valgte jeg å holde meg på motorveiene i syd Sverige. Vær messig var dette lurt, å det viste seg at disse motorveiene var gått egnet til å spise km. Ruten ble: Avreise fra Mogreina kl 0837, fremme i Helsingborg kl 1350, la ruten nordover til Stockholm å var fremme der klokken 1918, å så tilslutt vestover hjem til Mogreina hvor jeg fremme klokken 0204.

GPS’en viste 1655km, speedometeret viste 1692km å kart programmet viste 1677km. Alle er over kravet på 1610km så håper dette er godt nok for IBA. Total tid ble: 18 timer, 41 minutter. Effektiv kjøretid 13 timer, 46 minutter. Det vil si at de totalt 13 stoppene ble i snitt på ca 20 minutter som skulle brukes til bensinfylling, toalettbesøk, strekke på beina, drikke og spise, vaske hjemen fri for insekter etc etc. Hadde man sittet i en bil ville dette vært helt unødvendig men helt nødvendig når man sitter på en sykkel i så mange mil.

Snittfarten ble på 119km/t og max hastighet 160km/t. Spesielt veiene fra Helsingborg å opp til Stockholm var strekninger som det bare var å trø til. Eneste ulempen med å ligge med marsfart på 140-150 er at det går enda mer bensin å dermed må man stoppe enda oftere. Spørs om jeg må vurdere ett eller annet som gjør at tank kapasiteten blir bedre. Færre bensinfyllinger = færre stopp. SaddleSore 2000K  kan nok utføres på samme måte, men Bun Burner 2500K klarer jeg ikke med denne bensintanken.

2 kommentarer om “4. September 2011”

  1. Godt jobba. Planla samme i fjor, og hadde tegnet inn nesten lik rute. Ble droppa på grunn av regn, regn og regn på aktuelle dager det passet for oss to som skulle prøve.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..