Garmin Zumo XT

Jeg skrev i ett tidligere innlegg om min Garmin Zumo 595LM som jeg brukte i ett par år.  Det jeg hadde å sammenligne den med var Garmin zumo 660LM som jeg har hatt i en årrekke. Kort versjonen er at Garmin Zumo 595LM helt klart er bedre enn den gamle Garmin zumo 660LM, men at det fortsatt er mye som kan bli bedre og derfor har jeg nå kjøpt meg en Garmin Zumo XT.

Etter å ha brukt Garmin Zumo XT nå i mange mnd føler jeg at jeg har fått en liten oversikt over fordeler og ulemper med denne GPS’n. De 2 viktigste tingene er at XT’n er mye raskere enn andre Zumo’er jeg har brukt tidligere, og at skjermen er mye bedre uavhengig av hvordan lyset er. I tillegg ser det ut til av håndteringen av Ruter og Spor fungerer litt annerledes men det skal jeg komme tilbake til i ett annet innlegg som omhandler nettopp dette temaet.

Det ene negative jeg har å påpeke er at informasjon /trippdata feltet på høyre side kunne ha vært mindre. Spesielt når trippdata er aktivt kunne bokstavene vært mindre. I tillegg kommer det informasjon ned på toppen av skjermen ved gitte tilfeller som legger seg under den blå linjen i stede for å bruke den blå linjen som inneholder minimalt med informasjon mesteparten av tiden. Så med stort felt på høyre side og noe av informasjonen som kommer ned under den blå linjen på toppen blir feltet som skal vise kartet mye mindre enn 5,5».

Garmin Zūmo XT

Skjerm

 • 595 har 5» skjerm (800 x 480 pixels) men XT har 5,5» skjerm (1280 x 720 pixels)
  • Zumo XT skjerm 12,1cm x 6,8 cm
 • En annen forbedring med XT er at skjermen nå kan vise navigeringen både når den plasseres stående eller liggende.
 • På Zumo XT kan du nå bruke 2 fingre til å zoome på samme måte som på telefonen i tillegg til de 2 vanlige +- knappene.
 • Men det viktigste er at skjermen er blitt mye bedre i alle typer lys. Selv i fullt dagslys er det nå mulighet til å se hva skjermen viser deg. Dette er en stor forbedring å forhold til alle tidligere Zumo versjoner.

Kart

 • Zumo 595 gir deg kart for hele Europa men Zumo XT versjonen har ikke med Vest Europa.
 • Zumo XT gir deg mulighet til å
 • Bytt fra EU-kart til topografiske kart og BirdsEye-satellittbilder med bare ett trykk.
  •  Zumo XT kan altså regnes som en terreng-GPS. Dermed kan du bruke den når du er ute å går på tur, kjører snøskuter eller generelt legger opp en rute i terreng som ikke inneholder veier.

Galileo

 • Noe av de største endringene som er gjort på Zumo XT vs tidligere gps’er er at Zumo XT benytter seg av både GPS og Galileo som er et system for satellittnavigasjon som ble etablert av EU og Den europeiske romfartsorganisasjon. Systemet er ment som et alternativ til det militære og amerikansk-kontrollerte Global Positioning System (GPS) og det russiske GLONASS.
 • Dvs at nøyaktigheten reduseres fra 5-10m til 1-3m (20cm?).
 • Det gir forbedret satellittdekning i hele verden og spesielt i de nordlige deler av Skandinavia.
 • I tillegg til satellitter benytter Galileo også ett nettverk av bakkestasjoner.

Andre forandringer

 • Batteriet er forbedret. Zumo XT er oppgitt med 6 timer, mens Zumo 595 er oppgitt med 4 timer.
 • Zumo 595 har demonterbart batteri. Zumo XT har ikke dette.
 • Zumo XT har innebygget høytaler
 • Zumo XT er kompatibel med inReach-satellittkommunikasjonshet1 for å få funksjoner for toveis meldinger, posisjonsdeling og SOS i nødstilfeller forutsatt at du har abonnement.
 • Zumo XT har trafikk- og værinformasjon i sanntid forutsatt at du er oppkoblet mot telefonen og bruker Garmin Drive app’n.
 • Begge gps’ene har plass til en 32GB minnebrikke, men siden Zumo XT har ett innebygget minne på 32GB vil behovet for en ekstra minnebrikke være ,mindre.
 • Zumo 595 var kompatible med dekktrykksensorer. Denne funksjonalitet har ikke Zumo XT
 • Zumo 595 støttet VIRB-kamerakontroller. Denne funksjonaliteten har ikke Zumo XT.
 • Zumo XT har raskere prosessorer. Noe som gjør at kalkuleringer og rekalkulering utføres raskere.
 • Zumo XT gir tilgang til TripAdvisor direkte på gps’n
 • Zumo XT har iOverlander-interessepunkter og millioner av populære steder takket være Foursquare
 • Zumo 595 har 18 kontaktpunkter men Zumo XT har redusert dette til 5. Hvorfor det er 5 vet jeg ikke for dockingen har bare 2 aktive punkter.

 

5,5 tommers motorsykkelnavigasjonsenhet

SVÆRT KLAR SKJERM

Skjermen på 5,5 tommer har sterkere lys enn tidligere modeller og kan brukes i alle lysforhold. Den er også hanskevennlig med skarp HD-oppløsning i liggende eller stående visning.

VARIG YTELSE

Med bakgrunnsbelysningen på 100 % lysstyrke varer batteriet i opptil 3,5 timer. Batteriet varer i opptil 6 timer med vanlige innstillinger. Du kan også koble til en konstant strømkilde for lengre eventyr

BIRDSEYE-SATELLITTBILDER

Du får global tilgang til Birdseye-Satellittbilder med direkte nedlastinger til enheten via en Wi-Fi®-tilkobling uten årsabonnement.

FORHÅNDSLASTEDE VEIKART

Vær klar for tur med forhåndslastede veikart over hele Europa. Kartoppdateringer følger med.

FORHÅNDSLASTEDE TERRENGKART

Vi oppmuntrer til eventyrlystne turer med forhåndslastede topografiske terrengkart.

GARMIN ADVENTUROUS ROUTING

Gjør enkle turer til vriene eventyr hvor du må holde tungen rett i munnen ved å velge veipreferanser.

SPORREGISTRERING

Registrer ruten din ved hjelp av sporregistrering, og lagre eller del den med andre for fremtidige eventyr.

DEL FAVORITTURENE DINE

Du kan enkelt sende GPX-filer fra telefonen2 til zūmo XT eller dele GPX-filer med andre motorsyklister ved å bruke Garmin Drive™-appen.

TRIPADVISOR®

Se TripAdvisor-anmeldelser fra andre reisende av hoteller, restauranter og severdigheter langs ruten eller nær destinasjonen.

ENKEL SIGHTSEEING

zūmo XT har iOverlander™-interessepunkter og millioner av populære steder takket være Foursquare®.

MOTORSYKLISTVARSLER

Få varsler om farer langs ruten, for eksempel skarpe svinger lenger fremme, hastighetsendringer med mer. Du blir også varslet om kommende fotobokser3.

ADMINISTRER SPOR OG RUTER

Du kan enkelt administrere4 og se gjennom ruter, spor og veipunkter på navigasjonsenheten, smarttelefonen og datamaskinen ved hjelp av Garmin Explore™-appen.

MUSIKK

Strøm musikk fra smarttelefonen via zūmo XT-navigasjonsenheten, eller spill av MP3-filer som er lagret på navigasjonsenheten – alt til den tilkoblede hjelmen eller hodesettet.

HÅNDFRIE ANROP

Med Bluetooth®-teknologi kan du foreta handsfree5 anrop. Når du har parkoblet enheten med Garmin Drive-appen på telefonen, kan du vise smartvarsler på zūmo-skjermen.

TRAFIKK- OG VÆRINFORMASJON I SANNTID

Få tilgang til2 trafikk- og værinformasjon i sanntid, del ruter med andre motorsyklister og få telefonvarsler via Garmin Drive-appen.

TRÅDLØSE OPPDATERINGER

Innebygd Wi-Fi4-tilkobling gjør det enkelt å holde kart og programvare oppdatert uten å bruke datamaskin. Varsler på skjermen viser når nye oppdateringer er tilgjengelige.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..