Garmin Zumo 595LM

I Mars 2019 bestemte jeg meg får å kjøpe en Garmin Zumo 595LM. Jeg har hatt mange Garmin Zumo 660 opp gjennom årene og hadde 3 stk når jeg kjøpte denne Garmin Zumo 595LM så det skulle bli spennende å se på ny funksjonalitet etc.

 • Det første man merker er at disse nye gps’ene starter mye raskere enn de gamle. Man trykker på knappen og dermed er den oppe og går i løpet av noen få sekunder.
 • Det å finne satellitter ser også ut til å gå raskere enn med mine Zumo 660’er.
 • Jeg kjøpte ett Nord Amerika kart online på Garmin sine sider. Sleit litt med å få lastet det ned men det viste seg at ved å skru av brannmuren løste problemet seg.
 • Jeg har ikke funnet noen funksjon som gjør at den ikke automatisk stenger seg ned når strømmen brytes. For meg som også bruker den i bilen og som starter og stopper mange ganger i løpet av en dag hadde det vært greit å slippe å vente i x antall sekunder for så å trykke på «avbryt» når den gir beskjed om at det stenges ned. Trøsten er at den er rask med å starte opp igjen.
 • Så vidt jeg har funnet ut fungerer også rekalkuleringen på samme måte som tidligere. For normal navigering er det helt greit, men i de tilfellene hvor man kjører på ruter basert på gpx filer er ikke rekalkuleringen god nok. Løsningen er å skru av rekalkuleringen (før man begynner å navigere).
 • Alle mine Garmin gps’er har en funksjonalitet som heter «optimalisere rute» og alle er like elendig. Dette gjelder dessverre også Zumo 595. Skal man kjøre Oslo – Bergen og legger inn noen viapunkter klarer gps’n å optimalisere viapunktene i riktig rekkefølge. Kjører du derimot budbil slik som jeg noen ganger gjør og ruta er en stor loop med x antall stopp/viapunkter klarer ikke gps’en å optimalisere kjøreruta. Her er Garmin Zumo 595 like elendig som Garmin Zumo 660.  Jeg har kontaktet Garmin, sendte dokumentasjon, bevis, bilder etc., og alt endte opp med at Garmin innrømmet at deres løsning ikke dekket mine behov.
 • En ny funksjonalitet som ser ut til å fungere greit er LiveTrack. I praksis laster man ned en app på telefonen som heter Smart Phone Link, kobler gps og telefon sammen og dermed har alle som er invitert tilgang til en nettside som viser posisjonen, hvor man har kjørt, hastighet, høyde etc. Så vidt jeg har testet ut så langt ligger dataene der i 48 timer. Dessverre er det ikke noen funksjonalitet til å bruke denne informasjonen til å lage en gpx fil, så dette må man da gjøre på vanlig måte ved å lagre gpx filen på gps’n.
 • Skjermen synes jeg ikke er vesentlig bedre enn Zumo 660. Jeg har en Garmin Drive Smart 60 som jeg bruker i bilen og skjermen på denne er mye bedre.
 • Det å koble gps’n opp mot hjelm eller telefonen fungerer greit selv om dette ikke er så interessant for meg.
 • Batterikapasiteten synes jeg er elendig. GPS’n kan stå i laderen på motorsykkelen en hel dag, så tar man GPS’n inn i hus for å jobbe litt med den så viser det seg at den snart er tom for strøm. I teorien skal batteriet vare i 4 timer men da må i alle fall mye funksjonalitet skrus av og skjermstyrken reduseres.
 • Jeg synes ikke ruta gps’n anbefaler alltid er den mest fornuftig. Noen ganger skulle det tro at man hadde valgt «Adventure» hvor ruta kan bli både lang og svingete.

I tillegg er det selvfølgelig manga andre standard funksjonaliteter som man kan lese seg opp på i manualen.

Så hva er min konklusjon etter 1 1/2 år med Garmin Zumo 595LM?

Jeg synes Garmin Zumo 595LM helt klart er bedre og spesielt mye raskere enn Garmin Zumo 660LM. Skjermen derimot synes jeg ikke er bedre. Så etter å ha sett Garmin Zumo XT MT-S bestemte jeg meg for å kjøpe denne. Regner med å ha den i hende i løpet av noen dager. Det blir spennende 🙂

Her er Garmin sin info ang Garmin Zumo 595LM

 • Esken inneholder det du trenger så sant du ikke trenger en låsbar GPS holder på motorsykkelen.
  • Garmin Zumo 595LM
  • Livstidsoppdatering av kart og POI’er
  • Motorsykkelbrakett med strømkabel
  • Sugekoppholder for bil
  • Strømkabel for bil
  • USB-kabel
  • Dokumentasjon
  • I tillegg fikk jeg kart for Nord Amerika gratis pga at jeg hadde kjøpt min Garmin Zumo 595LM innenfor en tidsperiode hvor de kjørte en spesiell kampanje.

Førsteklasses GPS for motorsykkel
– til nye eventyr på landeveien

 • 5-tommers berøringsskjerm som er designet for bruk med hansker, lesbar i sollys og tåler drivstoffdamp, UV-stråler og tøffe værforhold (IPX7).
 • Detaljerte kart over Europa med livstidsoppdateringer uten ekstra kostnad.
 • Garmin Adventurous Routing™ finner veier med mange svinger og bakker, og prøver å unngå større motorveier.
 • Motorsyklistvarsler om skarpe svinger, jernbaneoverganger, fotobokser med mer.
 • Ring håndfritt og motta smarttelefonvarsler direkte på zūmo-skjermen
 • Kontroller musikkavspilling fra MP3-spiller eller smarttelefon, og spill av musikk fra Spotify®

Europa kart

Laget for opplevelser og et liv på veien
Navigasjonsenheten zūmo 595LM for motorsykkel er utviklet for å gi deg spennende turer takket være Garmin Adventurous Routing™-alternativer som finner turer langs svingete og kuperte veier. Den har også en skarp 5-tommers berøringsskjerm som er lett å lese og intuitiv i bruk.


Hør på musikk mens du kjører

Vil du ha med deg en egen spilleliste på turen? Du kan styre avspillingen av musikk og andre medier fra kompatible MP3-spillere og smarttelefoner på berøringsskjermen til zūmo-enheten.


Hold et bedre øye på veien ved hjelp av motorsyklistvarsler

zūmo 595LM forbedrer oppmerksomheten din på veien og gir deg en tryggere kjøreopplevelse ved hjelp av nyttige varsler om skarpe svinger lenger fremme, hastighetsendringer, jernbaneoverganger, kryssende dyr, skolesoner med mer. Du får også beskjed når du er i ferd med å kjøre i feil retning på en enveiskjørt vei. Du får også varsler om trafikklyskameraer og fotobokser¹ i nærheten. Ved lengre kjøreturer får du også tretthetsvarsler4 som forslår pauser og mulige steder du kan hvile, når du har kjørt lenge uten avbrekk. Lenger fremme-funksjonen på zūmo-enheten gjør det mulig å enkelt se interessepunkter og viktige steder på veien uten å forlate kartvisningen på skjermen. I tillegg kan du bruke Enkel ruteforming til å legge til punkter på kartet for å endre ruten, slik at du kan kjøre gjennom spesifikke steder eller langs spesifikke veier.

Aldri mer tom tank
zūmo 595LM-enheten leveres med en innebygd tripcomputer med en digital drivstoffmåler. Den gjør det enkelt å beregne hvor langt du kan kjøre før du går tom for drivstoff. Dynamiske drivstoffvarsler gir deg beskjed når det er på tide å fylle drivstoff. Du får også informasjon om bensinstasjoner i nærheten. En nyttig indikator for fartsgrense viser når du bør sakke farten. Du får også et digitalt kompass og en database med spesifikke interessepunkter for motorsykler, slik at du kan finne frem til verksteder, forhandler med mer. zūmo-enheten har også en servicehistorikklogg som gjør det enklere å holde oversikten over servicedatoer, hvor langt du har kjørt og vedlikehold som er utført på motorsykkelen.


Veiledning ved hjelp av gjenkjennelige landemerker

Garmin Real Directions™ på zūmo 595LM-enheten gir en ny opplevelse av detaljerte taleanvisninger. I tillegg til å lese opp veinavn, gir zūmo-enheten anvisninger etter landemerker, bygninger og trafikklys (f.eks. Ta til høyre etter den røde bygningen). I tillegg leveres zūmo-enheten med millioner av nye og populære steder du kan utforske, hentet fra Foursquare®.

Livstidskartoppdateringer
zūmo 595LM leveres med kostnadsfrie kartoppdateringer5 gjennom levetiden til enheten, slik at rutene dine alltid bruker de mest oppdaterte interessepunktene og kartene.

Navigeringsverktøy
Kjørefeltsguide med oversikt over veikryss viser veikryss og trafikkmaskiner langs ruten, slik at det blir enklere å navigere gjennom komplekse overganger. En farget pil på zūmo-skjermen viser deg riktig kjørefelt for neste sving eller avkjøring. zūmo-enheten har også en TracBack®-funksjon som gjør at du kan kjøre hjem igjen langs den samme ruten, bare i omvendt retning.

Overvåking av dekktrykk
zūmo 595LM er kompatibel med Garmins sensor for overvåkning av dekktrykk6 (TPMS – selges separat). Det kreves én TPMS per dekk, og sensoren fungerer kun med ventilspindler av metall. TPMS sender dekktrykkdataene via trådløs teknologi, slik at du kan se dem i sanntid på skjermen til zūmo-enheten.


Kompatibel med VIRB®-kameraer

zūmo 595LM er kompatibel med Garmin VIRB-serien med HD-actionkameraer (selges separat), slik at du kan ta opp høydepunktene på kjøreturene dine. Du kan fjernstyre VIRB-kameraet fra zūmo-skjermen – start og stopp opptak. Det er enkelt og moro å ta opp eventyrene dine, slik at du kan se dem igjen senere.


Oppdateringer og ekstrautstyr

Bruk Garmin Express™ til å holde zūmo 595LM-enheten oppdatert. Med Garmin Express er det enkelt å oppdatere kart og programvare, overføre favoritter mellom enheter og installere stemmer og kjøretøy uten ekstra kostnad

2 kommentarer om “Garmin Zumo 595LM”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..