Folkemordsmuseet Tuol Sleng

Det som en gang var en uskyldig skolebygning ble omgjort til en konsentrasjonsleir og brukt til tortur og henrettelser av tusenvis av mennesker av Røde Khmer.

I fra 1975 til 1979 var mellom 14 000 og 20 000 mennesker fra alle deler av Kambodsja fanger her i Tuol Sleng. Ca. 1 720 personer arbeidet i tortursenteret. Av alle fangene er det bare kjent at 12 overlevde.

Å vandre rundt her hvor så mange tusen mennesker ble torturert på de utenkeligste måter før de omsider døde føles på kroppen selv nå så mange år etterpå. At torturistenene hadde stående beskjed om at ingen fikk dø før den `tiltalte` hadde gitt fra seg info, tilståelse eller hva de nå måtte ønske.

vi valgte å leie elektronisk guide og det var virkelig verdt de 3$ det kostet.

Klasserommene ble omgjort ved at man murte opp små celler som ble brukt av 1-2 personer pr celle.

Vi kunne sikkert gjengitt mye av det vi hørte, og leste på nettet om S21, men jeg overlater til dere å søke opp informasjonen selv i stedet for at jeg skal kopiere tekst fra andre web sider for så å lime det inn her. Søker man på Tuol Sleng, S-21,  security centre 21 etc finnes det masse informasjon.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier Backpack Thailand, Cambodia og VietnamLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..