Min favoritt stat Utah

Når jeg var i USA i sommer hadde jeg mitt 3. besøk til staten Utah. Selv om New Mexico er en stilig stat med variert landskap og det finnes mange andre stater i USA som er flotte også synes jeg Utah er spesiell med sitt golde, ugjestmilde og til tider utrolig varme områder.

Utah
Utah

Så når man kjører på Hwy 163 nordover til Mexican Hat vil jeg anbefale å svinge av å kjøre Hwy 261 som også kalles  Mokee Dugway. En vei som ble laget i 1958 av Texas Zinc til å transportere uranium fra gruven «Happy Jack» i Fry Canyon.

Utah
Utah

Så etter å ha krysset elven rett før Mexican Hat ……………………..

Mexican Hat, Utah
Mexican Hat, Utah

 

……… og evt overnattet der slik at man får muligheten til å spise ett godt kveldsmåltid laget over en swinging grill må man selvfølgelig ta bildet av den berømte steinen som ligger rett etter Mexican Hat.

Mexican Hat, Utah
Mexican Hat, Utah

 

Etter å ha svingt venstre inn på Hwy 261 Mokee Dugway kommer man etter noen km til dette skiltet.

Hwy 261 Mokee Dugway, Utah
Hwy 261 Mokee Dugway, Utah

 

Selve den bratte grusbakken er på ca 3 miles (ca 5 km) og er støvete og svingete. Veien er bred og fin så det er sånn sett ufarlig å kjøre der så sant det ikke er snø eller har vært mye nedbør.

Hwy 261 Mokee Dugway, Utah
Hwy 261 Mokee Dugway, Utah

 

På toppen får man betaling for turen med en fantastisk utsikt.

Hwy 261 Mokee Dugway, Utah
Hwy 261 Mokee Dugway, Utah
Hwy 261 Mokee Dugway, Utah
Hwy 261 Mokee Dugway, Utah

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier 2017 102 dager i USALegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..