Acoma Pueblo, Sky City i New Mexico

Ett annet stopp vi har hatt i løpet av turen er Acoma Pueblo, Sky City i New Mexico. En indiansk landsby som i følge den lokale turguiden har vært bebodd i 2500 år. Dvs den eldste byen på hele det Amerika kontinentet. På Wikipedia står det at stedet har vært bebodd i 800 år og er derfor den eldste landsbyen i USA. Jeg velger å stole på den lokale turguiden som begrunnet sin påstand om 2500 år med utgravninger som var gjort av profesjonelle folk.

Redigert: Ca 1 mnd etterpå var jeg innom samme sted og hadde samme lokale guide. Denne gangen var stedet fra 1100 tallet. Dvs 900 år og USA eldste bosetning 🙂 Skal innom der en gang til i år så det blir spennende å se hva de sier denne gangen 🙂

Det var en del begrensinger når det gjeldt å ta bilder i dette distriktet. Dette ble vi fortalt både av de lokale turguidene og ved ett tilfelle av politiet.

Acoma Pueblo, Sky City
Acoma Pueblo, Sky City

 

Så for folk som ferdes i denne landskapet og som liker å få med sg litt historie kan jeg anbefale Acoma Pueblo, Sky City i New Mexico

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier 2017 102 dager i USALegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..