Forsikring for motorsykkelen USA og Canada i boks :-)

Har en ToDo liste som jeg bare må komme meg gjennom og forsikring er helt klart ett viktig punkt på denne listen. Så i dag satte jeg i gang med en liten mailrunde for å finne ut hvem jeg skulle velge. Jeg endte til slutt opp med å bestille forsikringen gjennom Motorcycle Express. Dette er ett selskap jeg også var i kontakt med når det gjaldt shipping av min sykkel til Alaska, men de kunne dessverre ikke frakte min sykkel helt til Anchorage. Men nå går jeg altså gjennom de for å få forsikring til turen gjennom Alaska, Canada og de «lower 48» som de kaller de statene som ligger syd for Canada 🙂

Skal ikke gjenta alt som sto på mailen jeg fikk i kveld med prisen og de viktigste tingene er i alle fall listet opp her:

**************************************************************************************

We are pleased to provide you with a quote based on the application you submitted for 3  month(s).

Requested Effective Date of the Policy:      May 13, 2015 **

**Date you take possession of your bike in the US/Canada. This policy does not provide coverage while in transit or storage.

Requested Expiration Date of the Policy:    August 13, 2015

 

Premium:                    $417.73   Service Fee:                    60.00

Total:     US Dollars:   $477.73

 

In addition to the liability coverage, our policy INCLUDES AT NO ADDITIONAL COST:

Uninsured & Underinsured Coverage – This provides coverage for bodily injuries caused by a negligent motorist (other party is at fault) who has no insurance or not enough liability insurance to pay for the injuries they caused. This coverage is included in this policy up to the liability limits you selected. Remember… insurance is not mandatory in all states so this will provide coverage if the other party is at fault.

 

Roadside Assistance  –This coverage is available 24/7 and includes battery jumpstart, towing and flat tire towing (up to 35 mi) among other Things.

IF YOU WOULD LIKE TO PURCHASE THIS COVERAGE, PLEASE REPLY TO THIS EMAIL WITH YOUR APPROVAL.  We will then email you the application to sign and a PayPal invoice under PolicyDogLLC, our parent company. Please check your Spam Email if you do not see it in your Inbox.. Please note: Applications cannot be processed until 90 days prior to effective date. (Premium may change if quote is over 90 days).  Please allow up to 10 business days for processing from the date of your signed application, proof of ownership and payment is received. You will receive proof of insurance by email.

Policies cannot be quoted and issued on the same day. Coverage becomes effective the day after your properly completed application and payment has been received by the company, or at a later date, if specified. Any refunds will be returned by check in US Dollars.

****************************************************************************************

Så da er i alle fall sykkelen forsikret i perioden USA og Canada pluss at hvis jeg blir skadet dekkes også dette uavhengig av skyld.

Har sjekket litt angående reiseforsikring gjennom Norske forsikringsselskaper med dette er jo egentlig håpløst. Selv om man har en reiseforsikring i polisen sin som betales på årsbasis, dekker denne bare reiser med max varighet i 30. 45 eller i beste fall 60 dager. Ett sted kunne jeg få en utvidet reiseforsikring som varte i 180 dager, men da kostet det rundt 10.000kr. Ett annet sted kunne de overta reiseforsikringen når de vanlig 60 dagene var utgått, å det skulle de ha 11.000kr.

Forsikring for Mexico og noen av landene i Syd Amerika kan kjøpes på nettet men siden jeg ikke vet når jeg er i de forskjellige landene får det enten bli kjøpt på nettet når jeg er on the road, eller jeg får kjøpe på grensen.

Spurte også de Norske selskapene om reiseforsikringen dekke kidnapping men det gjorde de ikke. Utover det å bli skadet i forbindelse med en ulykke er vell dødsfall og kidnapping de 2 neste viktigste forsikringspunktene som burde vært hukket av på listen i tillegg til sykdom.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..