Hva skal jeg pakke i?

De siste ukene har jeg begynt å finne frem de tingene jeg skal ha med meg, så i dag tenkte jeg at jeg skulle gjøre en skikkelig prøvepakking. Men den gang ei 😦

Når jeg begynte å sjekke Excel listen med hva som lå på bordet viste det seg at det var fortsatt mange ting som ikke var funnet frem. At det var visse ting jeg måtte bestille viste jeg fra før, men når man tar en skikkelig gjennomgang begynner ting å lyse mot deg. Markerer f.eks. Excel cellene med en farge om tingene ikke er funnet frem eller ikke bestilt enda skjønner man at det er på tide å reagere. Mange av disse cellene er enkle ting så i løpet av morgendagen ser nok arket annerledes ut.

Pakkeliste
Pakkeliste

 

Men som overskriften hentyder tenkte jeg å fortelle litt om hva jeg skal pakke i på denne turen. Hvis Excel arket inneholder for mange ting til at det ikke blir plass i de baggene jeg har tilgjengelig er det ikke snakk om å kjøpe flere bagger. Da blir det heller en gjennomgang av listen for å fjerne ting. Jeg har ikke tenkt å overlesse sykkelen.

Zega Pro2 koffertene er kjøpt hos Touratech og er låsbare. Venstre koffert er på 31liter og høyre koffert er på 38 liter.

Zega Pro2
Zega Pro2

 

Inni Zega Pro2 koffertene har jeg  Zega Pro inner bag. En bag på 31 liter og en bag på 38 liter slik at de passer eksakt inn i Zega Pro2 koffertene. Dermed kan jeg enkelt ta ut innholdet i koffertene å like vell la selve kofferten stå igjen på sykkelen.

Zega Pro inner bag
Zega Pro inner bag

 

For å utnytte kofferten maksimalt har Touratech også laget innerbagger til lokket. Touratech sine Zega Pro Top inner bag hadde jeg tenkt bruke til papirer som skal finnes frem ved grenseoverganger etc. Ting som bør være lett tilgjengelig men samtidig innelåst i kofferten. Zega Pro Top inner bag er tilpasset slik at den ene passer i 31 liter kofferten og den andre i 38 liter kofferten.

Zega Pro Top inner bag
Zega Pro Top inner bag

 

Man skal passere mange grenseoverganger på denne turen og de tingene jeg har lært fra andre sine reiseblogger er at man må være forberedt på å levere fra seg mange kopier av samme dokument på hvert eneste grense. Så i den grad det er fornuftig vil jeg forsøke å få laget meg noen kopier når jeg har mulighet for det og lagre de trygt i en Ortlieb waterproof document bag 01-055-0282-0 Så får man ta de dokumentene man trenger ut av denne og lagre det i lokket i alu kofferten når man nærmer seg grensen.

Ortlieb waterproof document bag 01-055-0282-0
Ortlieb waterproof document bag 01-055-0282-0

 

Andre ting som skal være lett tilgjengelig legger jeg i Touratech sin Dakar Tank Bag. Den er på 12 liter, men kan ved å åpne en glidelås bli på 20 liter. Målet er å ha kamera, kart og andre ting man trenger mens man er under veis i denne baggen.

01-048-5812-0 Touratch Dakar Tank Bag
01-048-5812-0 Touratch Dakar Tank Bag

 

Telt, sovepose, liggeunderlag og slike type ting som tar litt plass hadde jeg tenkt å plassere på toppen av  Zega Pro2 koffertene i Touratech sine Ortlieb Rack-Pack. De er på 30 liter å har målene: Height: 30 cm, Length: 54 cm, Diameter: 27 cm. En slik på hver Zega Pro2 koffert gir meg 60 liter ekstra.

Touratech 01-055-0097-0

På sadlen bak meg plasserer jeg en tilsvarende bagg på 49 liter med målene: Height: 34 cm
Length: 61 cm Diameter: 32 cm. Alle 3 baggene får ett låsbart stålnett over seg slik at de i alle fall er forsøkt sikret etter beste evne når man må forlate motorsykkelen ett øyeblikk.

Touratech 01-055-0108-0
Touratech 01-055-0108-0

 

I ett lite forsøk på å få litt mer vekt på forhjulet enn det tankvesken gir monterer jeg 2 stk. Bags for crash bar extension 048-5161. De er på 2,3 liter hver og har størelsen (L x W x H): approx. 32 x 7 x 20 cm.

Bags for crash bar extension 048-5161
Bags for crash bar extension 048-5161

 

Har også 2stk Tool Tube. Hadde tenkt å oppbevare bensinflasken til primusen i den ene og den andre kan brukes til å oppbevare diverse verktøy.

Tool Tube F800GS
Tool Tube F800GS

Jeg har bestemt meg for å kutte ut briller og heller begynne med linser. Dvs. at jeg trenger en toalettmappe som rommer litt mer enn en tannbørste og tannkrem. Kjøpte meg derfor en Pack-It toiletry kit WALLABY 01-055-0311-0 Den er romslig, kan inneholde linser, linseveske, har speil så jeg klarer å skifte linser samtidig som den kan romme de vanlige toalett artiklene. Den gir deg også en mulighet til å henge den opp på styret på sykkelen, i en kvist på ett tre ved elvekanten eller ett eller annet sted, slik at man slipper å legge den ned på bakken. Kjempe lurt. Måtte bare ha den 🙂

Pack-It toiletry kit WALLABY 01-055-0311-0
Pack-It toiletry kit WALLABY 01-055-0311-0

 

 

Når man skal være turist kan det være greit å ha en ryggsekk. Da er planen å bruke sekken jeg fikk fra Jofama. Lindstrands Water Pack er på 5liter og inneholder også en 1, 5 liters vannbeholder.

Lindstrands Water Pack
Lindstrands Water Pack

 

Den siste oppbevaringsenheten er en ekstra bensinkanne. En 3 gallon (11,35liter) fra Rotopax som kommer til å bli fylt opp når man befinner seg på veier hvor det er langt mellom bensinstasjonene. F.eks. på Dalton Highway mellom Fairbanks og Prudhoe Bay i Alaska

Rotopax
Rotopax

 

Yes, det var det jeg tenkte å pakke i. Holder vi Rotopax utenfor å bare tenker på de tingene hvor jeg kan pakke mine eiendeler har jeg totalt i overkant av 200 liter pakkekapasitet. Dette bør holde mer enn nok, og forhåpentligvis også holde til at jeg kan handle noen suvenirer under veis. Jeg har ikke tenkt å reise rundt som ett overlastet pakkesel.

Overloaded
Overloaded

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..