Dag 5 Palm Desert til Kingman

Turen lengste etappe så langt ble kjørt i dag oh gikk fra Palm Desert til Kingman. Etappen var på 391km med lange strekk i ørken lignende omgivelser hvor temperaturen var god og varm 🙂

Reiste fra Palm Desert ca kl 0900 etter å ha kostet av sykkelen litt aske og kjørte videre gjennom Cathedral City, Palm Springs og så ut på Interstat 10 og Norrh Palm Springs. Røyken og asken lå fortsatt tykt i luften og vi måtte kjøre med visyret på hjelmen nede for ikke å få aske i øynene.

Først etter å ha svingt inn på 62 og kjørt ett stykke mot Morongo Valley kunne vi se solen og en blå himmel igjen.

Dag 05 (07)

Ved Twentynine Palms tok vi av igjen og kjørte Amboy Rd til Amboy. Dette er en rimelig langt strekk med 55 miles fartsgrense, lange sletter, varmt, varm vind, lite trafikk og tydeligvis ett bra sted og produsere salt.

Dag 05 (09)

Fremme i Amboy svingte vi inn på National Trails Route 66 og kjørte retning Essex. Men først måtte vi ha en god hvilepause på Roys cafe.

Dag 05 (11)

Synes caféen var litt oppgradert siden sist jeg var her, men om det er hukommelsen som spiller meg ett puss eller om ting var forandret skal være usagt. Nå hadde de i alle fall en bensinpumpe som fungerte og sist mener jeg de søkte bensin fra Jerrykanner. De hadde fått kortterminal og kalkulator og la penger i en konvolutt, mens de sist bare gikk rundt med en dollar bunt i lomma. T.o.m. ruta med kulehull var skiftet ut. Virket også som innbygger tallet var synker med 50%, for sist var stedet innbyggere 2 men denne gangen virket det som det bare var 1. Tror Sheriffen nå også drev bensin stasjonen med pistolen på hofta og ett vaktsomt øye ut mot ørkenen og fjellene hvor det militære fortsatt holdt på hver eneste kveld å bombe en oppbygd øvelsesby med fly. Så visse ting hadde ikke endret seg siden jeg var her i 2007.

Etter en god pause med 30grader i skyggen bar det videre mot Essex på Route66 ………………

Dag 05 (18)

……………………og så ut på Interstate 40 bort til Needles hvor det ble en ny pause. Strekningen fra Amboy på gamle US 66 er også lange strekk med flate, rette veier i godt oppvarmet temperatur, så en pause var vellfortjent. Viktig å få i seg nok drikke i disse omgivelsene.

I stede for å kjøre videre på Interstate 40 la vi turen mot Fort Mohave Indian Reservation og kjørte gjennom Mohave Valley, Mesquite Creek, Fort Mohave, Bullhead City, før vi nådde Golden Valley og stoppet opp for kvelden i Kingman.

Dag 05 (19)

Værmeldingen melder om storm, monsunregn, torden, men i forhold til de temperaturene, skogbrann, ørken og alt annet vi har vært gjennom de siste dagene tar vi dette foreløpig med ro. Skulle det være at lufttemperaturen skulle senkes med noen grader tror jeg vi skal overleve det 🙂

Dag 05 (22)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..