1. mai 2012 Mjøsa rundt 1. Mai 2012

Mange brukte anledningen til å kjøre Mjøsa rundt 1. Mai 2012 i nydelig vær. Avreisen fra Hamar kl11, så kjører man mer eller mindre samlet ned til Minnesund. I år virket det som mange stoppet både på høyre og vestre siden av gamle Minnesund brua, andre kjørte opp på Statoil på sørsiden og mange stoppet hos Pilgrims MC hvor det var servering og god musikk. Regner med at noen også kjørte ned på Nebbenes.

Selv kjørte jeg opp til Hamar på østsiden av Mjøsa. Så gikk turen sydover til Minnesund igjen uten alt for mye køkjøring.

Hadde meg først ett stopp på høyre siden på Minnesund å gikk rundt å tittet på alt som sto parkert. Å endelig, der trillet det inn en Warrior. Den første jeg har sett i Norge. Var borte å snakket med eieren, å det viste seg å være en Svenske fra Arvika. Sykkelen gikk altså på Svenske skilt, men like vell den første jeg har sett i Norge foruten min egen. Det var også en 2004 mod, med samme lakk som min, men han hadde byttet eksosen en større jobb på motoren.

Etterpå kjørte jeg bort til Pilgrims mc for å få meg noen vafler. Noe maaange andre også gjorde.

Så gikk turen over til Hurdal på flotte svingete veier (med telehiv), å derfra bort på Nebbenes. Fra Nebbenes kjørte jeg opp til Minnesund igjen, å så videre opp til Gjøvik på rv33. Det ble x antall stopp under vei, for å titte på alt som sto parkert. Alt på 2 hjul som kan trille å gå (ikke alle gikk hele veien hehe) er fremme denne dagen. Alt fra 50cc mopeder fra 50-60 tallet til Boss Hoss med V8 motorer. Jeg observerte minst 3 Boss Hoss hos Pilgrims mc. Men det var også en del Europeiske og Amerikanske veteranbiler på veien pluss noen Amerikanske trailere (på Gjøvik).

Vell fremme i Gjøvik, snudde jeg å tok 33 sydover igjen til Minnesund, før det ble en ny tur over haugen til Hurdal. I bakkene ned mot Hurdal klarte jeg å kjøre over en hare med forhjulet. Kunne blitt en haresteik der 🙂 Siden det var midt i en sving i en bakke kunne jeg ikke stoppe, så jeg kjørte ett godt stykke, snudde ett trygt sted å kjørte tilbake men klarte ikke finne den. Er rimelig sikker på at den døde, å skulle den bare vært skadet klarte jeg i alle fall ikke finne den for å få tatt livet av den. Nede i Hurdal kjørte jeg videre sydover på vestsiden av Hurdal sjøen. Totalt ble det ca 36mil, hvor jeg fikk mulighet til å kjøre alene ca 30 av disse milene. Det er ikke ille når man vet at det sikkert var flere tusen som kjørte denne runden i dag.

Dessverre var det også i år, noen som ikke kom hjem. Leste om minst en mc dødsulykke her i nærområdet. http://www.rb.no/lokale_nyheter/article6038278.ece

Etter å parkert sykkelen i garasjen, å inntatt en bedre middag monterte jeg på original sadelen og ryggstøtter. Dermed var det klar for en prøvetur med Nina bak. Hvis ho skal være med 4 dager i Tyrkia kan det jo være greit å ha sjekket ut at ho klarer å sitte bakpå. Å første turen på 2-3 mil gikk greit 🙂

En kommentar om “1. mai 2012 Mjøsa rundt 1. Mai 2012”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..