KML/KMZ Spor fra BaseCamp til GPS

Først av alt må jeg påpeke at jeg ikke er noen dreven bruker av BaseCamp. Når man er med i diverse forumer og FB siden som omhandler bruk av Garmin GPS’er, henviser alle ‘ekspertene’ til BaseCamp hvis man stiller kritiske spørsmål som omhandler ruter eller spor. Derfor tenkte jeg at jeg skulle gjøre ett lite forsøk på å sette meg inn i dette programmet som jeg tidligere har droppet pga at jeg synes det er tungvint å bruke.

Om følgende metode er den enkleste og eneste riktige skal være usagt, men den fungerer. Her er fremgangsmåten jeg har brukt når jeg har en fil lagret lokalt på PC’n som jeg ønsker å importere til GPS’n ved hjelp av BaseCamp.

I Bibliotek under ‘Min samling må man ha 3 mapper. Har man bare 2 må man opprette den tredje.

Marker den nye mappen, trykk på Fil og Importer.

Velg filen du ønsker å importere.

Som man ser ligger det nå en KML fil i mappen man opprettet og lenger ned ser man Start, Stopp og Spor filen.

Marker filen og velg ‘Send til’.

Og velg mappen på GPS’n.

Hvis du kobler GPS fra PC, starter GPS, trykker på Programmer og Spor vil du finne den importerte filen. For å ha nytte av Sporet følger man prosedyren som er beskrevet f.o.m. punkt 8 i ett tidligere innlegg HER.

En kommentar om “KML/KMZ Spor fra BaseCamp til GPS”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..