Fra Auckland til Whakatane

Dagen startet med at syklene ble besiktiget, papirer undertegnet og en safety video om hvordan kjøre på New Zealand ble vist.

Bularangi Motorbikes New Zealand
Bularangi Motorbikes New Zealand

 

Så bar det ut på veien. Første etappe var å komme seg ut av Auckland.

Auckland
Auckland

 

Men man behøver ikke kjøre lenge før man er ute i mer landlige områder.

Fra Auckland til Whakatane
Fra Auckland til Whakatane

 

Selv om jeg vet at veiene vil bli enda bedre etter hvert er det kjekt å se hvor grønt og frodig områdene vi kjører gjennom er. For oss nordmenn som er vant smale, litt humpete veier og veiarbeid med jevne mellomrom er ikke overgangen så stor 🙂

Fra Auckland til Whakatane
Fra Auckland til Whakatane

 

Ett av dagens stopp var for å se Te Puia geyser. Mens vi var det kom det steam, og tildels lit vann, men en skikkelig utblåsning kommer bare hver 3. time og varer i 10 sekunder 🙂 Så god tålmodighet hadde vi ikke.

Te Puia geyser
Te Puia geyser

 

Gjørmebad ble det heller ikke. Tror det ville blitt litt for varmt å stappe beina oppi her.

Te Puia geyser
Te Puia geyser
Te Puia
Te Puia

 

Fremme i Whakatane ble det en rolig aften. Whakatane er en liten plass på ca 17.000 innbyggere.

Litt klipp og lim fra nettet:

Whakatane har navnet sitt fra mataatuakanoene fra Hawaiki. Ifølge legender sies det at maoriene kom med kanoene sine i år 1200. Mennene forlot kanoen og kvinnene og kanoen begynte å drive bort ut på sjøen. Selv om kvinnene ikke hadde lov til å padle, bestemte datteren av lederen seg for å padle mot land. Datteren, som het Wairaka, hadde mot nok til å ta ledelsen over kanoen og de andre kvinnene gjorde som henne. De padlet mot land og reddet trolig livet. En bronsestatue av Wairaka står oppreist på en stein ved elveutløpet i Whakatane. Elven, Whatakane River, går gjennom byen og ut mot havet.

Det får være nok for denne gang 🙂

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier 2018 New ZealandStikkord, , , , Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..