Heidenau K60 Scout bakdekk

Dekk diskusjoner finnes det på samtlige Norske og internasjonale mc forum. Det er gode grunner for å velge det ene eller det andre og jeg har lenge lurt på hva jeg skal velge på min tur i 2015. Veiene i Alaska blir en blanding av asfalt og grus, Canada vil jeg tro blir mest asfalt, men så kommer TAT ruta hvor USA skal krysses på mest mulig grusveier. Continental TKC 80 har vært mine favoritt dekk her hjemme. Jeg føler meg trygg på Continental TKC 80 på grusveier med de fleste typer underlag, og de oppfører seg også fint på asfalten. Ulempen er at kjørelengden ikke er så fryktelig lang med disse dekkene. Jeg tror 6 – 7000km er maks hva man kan forvente.

Continental TKC 80
Continental TKC 80

 

Så nå vurderer jeg sterkt Heidenau K60 Scout. Det jeg har lest på diverse Adv. forumer ser også ut til å stemme med de jeg har snakket med som har vært på tilsvarende turer. Det er ett 50/50 dekk som bør fungere bra både på asfalt og grus og som skal en rekkevidde på 13-20.000km før man trenger å legge om igjen.

Heidenau K60 Scout
Heidenau K60 Scout

 

Midtpartiet i dekket skal være mye hardere enn TKC 80 dekket og derfor tåle flere km før det slites. Ett hardt dekk kan tyde på at det blir glattere på våt asfalt, men da får man heller ta dette med i planen når man kjører på våte veier. K60 Scout dekket er ikke ett knastedekk, men har dype spor i mønsteret så det bør gi godt grep i sand, grus og gjørme å samtidig gi en god mulighet til å kvitte seg med skitten som legger seg i mønsteret. Dekket skal også ha mye hardere kanter så skulle man først være uheldig å punktere vil man nok svette litt mer for å ta dekket av og på.

Heidenau K60 Scout
Heidenau K60 Scout

 

Hvilket fordekk jeg velger vet jeg ikke enda, men er åpen for innspill og hører med glede på hvilke erfaringer andre har gjort.

4 kommentarer om “Heidenau K60 Scout bakdekk”

  1. Just to let you know they, they may be hard to find in Central and South America. Buy some or have some mailed to an address in San Diego area just before you cross the border so you have a spare set.

  2. På vår Alaskareise benyttet vi Metzeler Karoo 2 framdekk og Heidenau K60 bakdekk . Framdekket er et knastedekk som gir godt grep på grusveier men måtte skiftes etter bare 600mil. Bakdekket ble skiftet etter ca 1350mil. Har senere valgt å benytte Heidenau både foran og bak pga av slitestyrken og allround-egenskapene. Det er ikke alltid like enkelt å få tak i dekk underveis på en «langreise» så det er en fordel med dekk som har god slitestyrke.

    Bent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..