Velkommen

Her publiserer jeg reisebrev, info om mine motorsykler, skriver om mc klær og utsyr jeg bruker.

Klikk på kategorien over for å lese om det temaet du ønsker å lese om, eller klikk på knappen for å følge bloggen. Forhåpentligvis kan andre gjøre nytte av mine erfaringer.Jarle Eek

Min lengste tur er Pan American Highway som jeg gjennomførte i 2015 – 2016 . En reise på 55.000 km som startet i Prudhoe Bay, Alaska og endte i Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina. Jeg brukte 10 mnd og kartet viser hvilken rute jeg kjørte. Reisebrev fra turen kan leses her

Etter mange år bak kontorpulten startet jeg i 2017 et samarbeid med en turoperatør som arrangerer guidet motorsykkeltur. Det endte opp med 70.000 km på veien i perioden 2017-2019. Turene ble først og fremst gjennomført i USA men hadde også en tur til New Zealand. På kartet under vises i grove trekk reiseruten som ble gjennomført i 2018.

58 kommentarer om “Velkommen”

 1. Det endte med at jeg var i byen i 7 dager. Sa var sikkert der da.

  Ok, den er grei.
  Jeg kommer meg ikke hjem for midt i april, sa vi far ta det en annen gang.
  Takk for det, Her gar det bare bra.

 2. Hei Jarle.

  Gratulerer med fullfort tur.
  Har fortalt om denne reisen din til flere motorsykkel interesserte.
  Og alle er imponert!

  Jeg kom meg ombord etter en uke i Rio Gallegos.
  Etter det har vi vert innom Montevideo, og er na pa vei til Rio De Janeiro.
  Etter det blir det langtur til Montreal.

  Vis du noen gang er i Arendals omradet far du ta kontakt.
  evenostmark@hotmail.com

  MVH
  Den norske sjomann i Rio Gallegos.

  1. Hei. Artig at du stakk innom bloggen. Jeg var i Rio Gallegos igjen noen dager senere og bodde på samme hotell somsist. Du var muligens i byen fortsatt. Jeg kjører nok forbi Aredal om ikke så lenge men da er du sikkert fortsatt på bølgene blå. Ha en flott økt ombord.

 3. Hei,
  Jeg planlegger å kjøre store deler av ruten du har kjørt, men kommer ikke til å krysse hele TAT, kanskje 25% av ruten. Mitt spørsmål er hvilke tanker du har når det kommer til valg av sykkel. Jeg hadde i utganspunktet sett for meg BMW F800 GSA, men vurderer nå også å gå opp til 1200. Hva er din anbefaling baser på dine erfaringer?

  1. Sykkelen er skjeden ett problem Det er som regel personen som sitter på sykkelen som skaper begrensninger 🙂 Jeg tror ikke jeg kunne gjennomført turen med en 1200. For meg som er kart i beina blir en 1200 for tung å håndtere når man er utenfor vanlige veier. 800 er muligens høyere men den er også lettere. Jeg tror jeg ligger midt på treet når det gjelder kjøreerfaring og ville like vell valgt min 800 på neste tur hvis jeg skulle kjørt samme ruten. Jeg har møtt mange i løpet av turen som kjørte 1200 å mange av disse sa jeg hadde valgt rett sykkel for turen og at de selv kunne tenke seg en 800. Men som sagt er du over middels god til å håndtere sykkelen på all slags underlag klarer du dette helt sikkert med en 1200 også. Ang. TAT ruta. Ikke bruk GPSKevin som gpx fil. Det finnes en du kan få kjøpt for en billig penge (SAM) og denne er mye bedre, oftere oppdatert og tar deg ikke inn på privat eiendom. Jeg brukte GPSKevin sin fil og måtte til slutt gi opp. Lykke til med forberedelsene og selvfølgelig turen når den tid kommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..