Wiki Ezvid Best GPS Units For Motorcycles

Selv om jeg har 3 stk Garmin Zumo 660 og 1 stk Garmin Drive Smart 60 er det alltid interessant å sjekke ut de nye modellene av motorsykkel gps’er. Man kan jo ikke kjøpe opp alt på markedet for å teste, så da blir det til at man leser det som finnes på nettet og ser hva andre har kommet frem til. På Wiki Ezvid fant jeg bl.a. denne videoen hvor de har testet 7 forskjellige motorsykkel gps’er. På listen var det 3 stk Garmin, 2 stk TomTom, 1 stk Koolertron og BMW Navigator 6 som er produsert av Garmin.

Min erfaring er at TomTom har de visuelt beste kartene og muligens også de beste menyene, men jeg har dessverre også opplevd å eie  2 stk TomTom Rider gps’er som fikk kortslutting i dockingstasjonen som resulterte i at gps’n ikke tok lading når jeg kjørte. Jeg kontaktet TomTom men det var ikke mye hjelp å finne. Jeg bestemte meg for å teste ut Garmin gps’er og opplevde at de fungerte bra og når det en sjelden gang skjedde noe med gps’n viste det seg at de hadde en bra service og suport opplegg også. En gang sendte jeg f.eks inn gps’n med ett problem til service og innen det var gått 1 uke fikk jeg en ny gps i postkassen. Det kaller jeg service og vil ha i bakhodet når jeg skal velge ny gps.

 

7. plass: Koolertron 4.3 Inch All Terrain

Koolertron 4.3 Inch All Terrain Riders with a need for one of these devices, but not a lot of money to spend will find a fair option in the Koolertron 4.3 Inch All Terrain, but be aware that there aren’t any updates or bug fixes offered for its software, which isn’t the most reliable.

Pris på Amazon: $139

6. plass: TomTom Rider 400 Portable

Pris på Ebay: $700

5. plass: Garmin Zumo 396 LMT-S

Pris på Amazon: $399

4. plass: Garmin Zumo 590LM

Pris på Ebay: $800

3. plass: BMW Navigator VI

Pris på Amazon: $949

2. plass: TomTom Rider 550

Pris på Amazon: $330

1. plass: Garmin Zumo 595LM

Pris på Amazon: $692

 

For mitt vedkommende endte jeg opp med en Garmin Zumo 595LM som jeg kjøpte på NST Gardermoen. Hvis noen har noen tips eller råd er det bare å legge igjen en kommentar. Jeg ser det er mye å sette seg inn i hvis man skal ta ibruk alle funksjonene. Selv det å importere og eksportere spor og ruter ser ut til å være annerledes en på Garmin Zumo 660. Første testen jeg laget med rute som jeg så importerte, skrudde av rekalkulering etc. funket ikke det, men fant omsider ut at måten å kjøre det var å konvertere i stede for importere. Måtte også leite litt rundt før jeg fant ut hvordan jeg skulle endre fargen på ‘sporet’.  Ordner seg sikkert men må bare finne ut av det. Som nevnt tidligere, legg gjerne igjen en kommentar hvis du har noen gode råd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..