Høyere fartsbøter

Denne bloggen er tiltenkt reiseskildringer, men noen dager er mer frustrerende enn andre dager. I dag er jeg frustrert over storebror mentaliteten og hvordan man skal slå ned på ‘bagateller’ mens andre lovbrudd skrinlegges pga at det er for lite resurser.

Nå skal det nemlig bli enda dyrere å kjøre for fort i Norge. Jeg forstår at man skal respektere fartsgrensene, men bøter på f.eks. 8500 kr når man kjører i 116 km/t på en motorvei med 90 sone synes jeg er helt tryne. I tillegg kommer selvfølgelig 3 prikker. Jippi 🙂

 

Høyere fartsbøter i 2018
Høyere fartsbøter i 2018

 

Men det som irriterer meg mest er at andre typer trafikkforseelser som er livsfarlige ikke bøtelegges like hardt. Sende tekstmeldinger, sjekke Facebook, sende Snapchat meldinger eller tilsvarende ting bøtelegges bare med 1700 kr. Jeg er såpass mye ute på veien og ser hva folk holder på med når de kjører. Telefoner, aviser og sminke burde i alle fall være forbudt inne i kupeen på en bil. Enda mer frustrerende er det når Norske tv kanaler sender tv program om Norske politi (som gjør en kjempejobb) er nødt til å svare på håndholdte telefoner når de får oppringing mens vi andre blir bøtelagt.

Her er ett annet eksempel på bøter som jeg synes ikke henger sammen. Kjører man i 66 km/t i en 60 sone bøtelegges dette med 2100 kr, men kjører man i 90 km/t i en 90 sone med 4 utslitte dekk får man bare en bot på 2000 kr. Jeg er rimelig sikker på hva som er mest farlig.

Jeg er stor tilhenger at vi skal bruke sunn fornuft og synes alle disse lover og reglene er en uting, men når man gir lave bøter til de tingene som er livsfarlige mens man bøtelegger høyt for ‘bagateller’ mister jeg litt respekten for regelverket.

Høyere fartsbøter i 2018
Høyere fartsbøter i 2018

 

For sikkerhets skyld kan man jo da miste lappen hvis man er ekstra uforsiktig, Jeg er klar over at 30 km sonene ofte er i områder hvor det er skolebarn, men som regel er ikke fartsgrense i disse sonene overstyrt av klokkeslett. Så kommer man inn i en 30 km/t i 56 km/t klokken 3 om natten mister man lappen. Hadde det vært satt opp skilt som f.eks. viste at man kunne kjøre i 50 km/t etter klokken 22 om kvelden hadde man gjerne hatt litt mer respekt for 30 sonene.

Høyere fartsbøter i 2018
Høyere fartsbøter i 2018

 

Jeg synes fartsgrenser skal være basert på klokkeslett og årstid/vær. Når man de fleste steder har samme fartsgrense en flott sommernatt i juli som man har en sen desember kveld med underkjølt regn ender det med at man ikke tar skiltene på alvor.

Høyere fartsbøter i 2018
Høyere fartsbøter i 2018

 

 

Eneste trøsten nå om dagene er at 25. kommer ett EU direktiv som sikrer oss vanlige dødelige at vi får full tilgang til våre personopplysninger. Ikke bare får vi tilgang til den men vi kan også selv redigere den. Dette er vell så vidt jeg vet mappen som det offentlige nå har tilgang til og som vi selv nå selv får tilgang til med redigeringsmuligheter.

Published by: Jarle Eek

Født og oppvokst i Spydeberg. Reiste noen år til sjøs. Bodd 10 år i Bergen, 10 år på Sotra på utsiden av Bergen, 10 år på utsiden av Jessheim og bor nå på Bjorøy. Jeg er en person som elsker å reise, og aller helst på 2 hjul. Pr i dag er 18 av Norges 19 fylker besøkt på 2 hjul. Selv om Norge har masse og by på er det kjekt å se andre land også. Pr. nå er 32 av de 50 Amerikanske stater besøkt:. Av de 68 landene jeg har vært i er 46 av de besøkt på 2 hjul. I mai 2015 la jeg ut på min hittil lengste mc tur. Den gikk fra Deadhorse, Prudhoe Bay i Alaska til Ushuaia i Argentina. Turen tok 10 mnd'er og ble på 55.000 km. Håper det snart blir en ny langtur :-)

Kategorier Verdt å sjekkeLegg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..