SPOT Gen3

Når jeg var på en 10 mnd tur i 2015 – 2016 brukte jeg en Spot Gen3. Hensikten var å sender ett satellitt signal hvert 2 1/2 minutt som oppdaterte ett kart på Findmespot. Dermed kunne familie og venner følge med og jeg kunne laste hele kartet ned i ettertid. I tillegg har SPOT Gen3 mange andre funksjoner man kan lese om lenger nede i innlegget. Både jeg og min familie satte stor pris på Spot Gen3 i løpet av denne turen og det var bare i noen få dager helt syd i Argentina at satellitt signalene sleit med å komme gjennom. 

 

SPOT Gen3 RAM_HOL_SPO4U Strong Cradle Holder with Back Ball
SPOT Gen3 RAM_HOL_SPO4U Strong Cradle Holder with Back Ball

Spot Gen3 – Satellite GPS Messenger – Direktekobling til redningssentral

Dekning via GPS og satelitter
Vær trygg på at redningen kommer dit du er
Ett trykk utløser redningsaksjon om uhellet er ute
Gi dine nærmeste trygghet mens du er på tur
Perfekt for alle som er ute i naturen
Til alle aktive som ønsker trygghet uansett hvor en er

Ny versjon av populære Satellite GPS Messenger. Spot Gen3 har alle de gode funksjonene fra tidligere modeller, i tillegg til flere nyttige nyheter som oppgradert GPS, bedre sporingsfunksjoner, bedre batterilevetid, og kraftigere hus.
Har du noen gang følt behovet for å kunne tilkalle hjelp uten mobiltelefon? Det er jo dessverre slik at mobiltelefonen ikke alltid har dekning. Med en Spot i bagasjen, kan du føle deg tryggere på dine eventyr, store eller små! Spot er enkelt og greit en dings, som via GPS satellitter, sender ut en melding, eller en nødmelding. Ved en ulykke (f.eks på sjøen, bilulykke, høyt fall i fjellet, skred el.l) kan man benytte seg av den røde SOS knappen. Denne knappen skal kun trykkes på ved alvorlige nødstilfeller. Når man trykker på denne knappen, sendes det en 112 melding til GEOS sin redningssentral. Kommunikasjonen blir da fordelt ut til nærmeste redningssentral i Norge. Informasjonen som da sendes ut, er din posisjon og ditt navn.

Det finnes også en ”snakkeboble” knapp på Spot`en. Her kan man før turen, konstruere en melding. Denne meldingen kan sendes til 10 personer. På forhånd legger man inn mobilnummer, og, eller e-postadresse på disse kontaktene. Meldingen kan f.eks være ”jeg trenger hjelp”. Dette kan være nyttig der man ikke er i nød, men trenger assistanse fra venner i nærheten. Denne knappen kan man endre for hver type tur man er på. Meldingen kan også være ”her er det ett godt fiskevann”, om man ønsker å dele slik gradert informasjon med bekjente….

”Handshake” knappen har samme funksjon. Programmer dine meldinger, og send den til dine utvalgte. Her gjelder det å være kreativ, og tilpasse Spot`en etter turtypen.
”OK” knappen kan være vel så nyttig. Med denne kan du sende ut en melding om at du er OK og har det bra.

”Spor” knappen er også veldig hendig. Hvis man trykker på denne knappen, logger enheten dine bevegelser. Her kan man gjenoppleve turen i 3D (Google Earth) når man kommer hjem. Man har også mulighet for å vise dine venner og bekjente hvor du er, ”live”, når du er på tur. Sporing kan også ha en sikkerhetsfunksjon. Den nye Spot Gen3 har bevegelsedetektor. Den vil derfor kun sende trackmeldinger når du er i bevegelse. På denne måten sparer du mye strøm.

Det er dessverre ikke GPS dekning over alt (f.eks tett sko, inntil nordvendte vegger el.l) Hvis du da har brukt sporing FØR man kommer til ett område der det ikke er dekning, kan man se sist kjente posisjon, og man kan begrense en søkeaksjon til ett mindre område.

For å kunne benytte seg av Spot, må man tegne ett abonnement som koster 138€ i året. Hvis man ønsker å benytte seg av sporingsfunksjonen koster dette 39€.
Abonnement og tilleggsjenester kjøpes på http://www.findmespot.com
Batterier: 3 x AAA lithium (inkludert) eller 3 x AAA oppladbare NiMH-batterier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..